Stabilointi

Vahvista pohjasi Tieluiskan stabiloinnilla – tehokasta, monipuolista ja ympäristöystävällistä maanparannusta kiertotalouden periaatteita noudattaen.

Stabilointi

Pohjanvahvistus, maaperän stabilointi

Stabiloinnilla lujuutta ja luotettavuutta maaperään.

Rakennekerroksen vahvistaminen eli stabilointi on prosessi, jossa parannetaan maaperän tai rakenteiden kestävyyttä ja vakautta. Stabiloinnilla voidaan muuttaa epävakaita ja kuormitukselle herkkiä maaperiä, kuten savea, turvetta, liejua tai niiden yhdistelmiä, vakaammiksi ja kantavammiksi rakennepohjiksi. Tämä tapahtuu sekoittamalla maaperään sideaineita, jotka voivat olla perinteisiä tai kierrätysmateriaaleista valmistettuja.

Tieluiskalla hyödynnämme myös yhdistelmästabilointiratkaisuja, jolloin samalla laitteistolla voidaan tehdä sekä massa- että pilaristabilointia, vain työkalua vaihtamalla. Massastabilointi keskittyy laajemman maaperäalueen vahvistamiseen, kun taas pilaristabilointi on suunnattu tiettyjen alueiden, kuten perustusten vahvistamiseen. Tämä joustavuus mahdollistaa meille tehokkaan ja kohdennetun lähestymistavan erilaisiin maaperäolosuhteisiin ja rakennushankkeisiin.

Älykäs koneohjaus ja telemetria mahdollistavat työn laadun seurannan reaaliajassa, varmistaen, että stabilointi suoritetaan tarkasti ja tehokkaasti.

Tieluiskan modernit ja nykyaikaiset stabilointilaitteet ovat suunniteltu ympäristöystävällisiksi ja turvallisiksi. Ne täyttävät viimeisimmät päästöluokitukset ja turvallisuusmääräykset, mikä vähentää niiden ympäristövaikutuksia ja lisäävät myös työturvallisuutta. Tämän ansiosta tekemämme stabilointi ei ainoastaan paranna rakennettavan kohteen fyysisiä ominaisuuksia, vaan tekee sen myös kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen. 

Autamme ratkaisemaan pohjanvahvistuksen ongelmia jo suunnitteluvaiheessa. Näin varmistetaan kokonaisedullisin ja tehokkain tapa työskennellä juuri sinun kohteessasi. Ammattilaisen apu on useimmiten ennakoiva ratkaisu niihin ongelmiin, jotka yleisesti ilmenevät vasta käytännön rakentamisen vaiheissa ja voivat aiheuttaa projektille huomattavan kustannusten nousun.

Oletko kiinnostunut stabilointipalveluistamme? Kysy lisää toimialajohtajaltamme Ville Niutaselta:

ville.niutanen@tieluiska.fi 

Monipuoliset mahdollisuudet

Kompaktin kokoinen peruskone: Taittopuomilla varustetun peruskoneen ansiosta ulottuma on hyvä ja laite soveltuu myös ahtaisiin paikkoihin.

Modulaarinen pilarointimasto: Kompaktinkokoinen pilarointimasto, jota on helppo siirtää ja kuljettaa. Se koostuu moduuleista, joiden avulla kalusto on aina hankkeesi tarpeen mukainen.

Tehokas painesyötin: Painesyöttimen suuri teho mahdollistaa sideaineen syötön luotettavasti pitkänkin matkan päästä.

Massastabilointisekoitin: Tuttu ja käytössä hyväksi todettu sekoitusteho ja -laatu.

  Pyydä tarjous:

  Ville Niutanen

  040 511 1893

  Muut palvelumme

  Emulsiökylvö tieluiska

  Emulsiokylvö

  Emulsiokylvö on nopein, kustannustehokkain ja korkealaatuisin menetelmä nurmikon kylvössä, maisemoinnissa ja eroosion hallinnassa.

  Konemyynti

  Konemyynti

  TIEKA on Tieluiska Oy:n koneisiin ja tekniseen myyntiin liittyvä liiketoiminta. Tieka.fi:stä löydät uudet ja käytetyt työkoneet sekä monipuoliset huolto- ja varaosapalvelut.

  Maanrakentaminen tieluiska

  Infrarakentaminen

  Infrarakentajana tehtävänämme on varmistaa, että rakentamamme infra on paitsi toimivaa ja kestävää, myös turvallista ja esteettisesti silmää miellyttävää.

  UKK – Stabilointi

  Onko sinulla kysyttävää stabiloinnista? Vastaamme tässä osiossa useimmiten kysyttyihin kysymyksiin, mutta jos listasta puuttuu sinun kysymyksesi, voit lähettää sen meille sähköpostitse. 

  Mitä on stabilointi

  Stabilointi on menetelmä, jossa maaperän tai rakenteiden kestävyyttä ja vakautta parannetaan. Stabilointi on tärkeää, kun työskennellään epävakailla maaperillä, kuten savella tai turpeella. Stabiloinnissa sekoitetaan maaperään sideaineita, jolloin maaperä muuttuu kantavammaksi ja sopivammaksi rakentamiseen.

  Miten stabilointi eroaa tavallisesta maanrakennustyöstä?

  Toisin kuin perinteinen maanrakennustyö, joka keskittyy maaperän siirtämiseen tai muotoilemiseen, stabilointi keskittyy maaperän fyysisten ominaisuuksien parantamiseen. Stabiloinnissa käytetään sideaineita maaperän rakenteen vahvistamiseen, mikä tekee siitä vakaamman ja kestävämmän rakentamisen kannalta.

  Mitä materiaaleja käytetään maaperän stabiloinnissa?

  Maaperän stabiloinnissa käytetään erilaisia sideaineita, kuten sementtiä, kalkkia tai kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Sideaineiden valinta riippuu maaperän tyypistä ja hankkeen erityisvaatimuksista. Tieluiskalta löytyy paras osaaminen kierrätysmateriaalien käytöstä stabiloinneissa.

  Mikä on yhdistelmästabilointi ja miten se eroaa perinteisestä stabiloinnista?

  Yhdistelmästabilointi viittaa menetelmään, jossa sama laitteisto voi suorittaa sekä massa- että pilaristabilointia vain työkaluja vaihtamalla. Tämä tarjoaa suurempaa joustavuutta ja tehokkuutta verrattuna perinteiseen stabilointiin, jossa eri tekniikat saattavat vaatia useampia koneita tai työvaiheita.