Emulsiokylvö

Emulsiokylvö on nopein, kustannustehokkain ja korkealaatuisin menetelmä nurmikon kylvössä, maisemoinnissa ja eroosion hallinnassa.

Emulsiokylvö icon

Emulsiokylvö

Emulsiokylvökoneella levitetään siemenet ja ravinteet sidosaineiden kanssa ja nopeutetaan kasvua 

Emulsiokylvö on tehokas menetelmä, jota käytetään erityisesti nurmikon kylvössä, maisemoinnissa ja eroosion hallinnassa. Nurmikon emulsiokylvössä käytetään hyväksi vesipisaran pintapainetta, jonka avulla kevyet siemenet saadaan leviämään kohteeseen tasaisesti. Emulsiolisäaine pidättää kosteutta siemenissä sekä auttaa siemeniä sitoutumaan kasvualustaansa, mikä nopeuttaa itämistä.

Emulsiokylvökone sekoittaa veden, kylvettää siemenen ja tarvittavat kasvualustan ravinteet mekaanisesti säiliössä. Emulsio-sekoitusta levitetään veden paineella kylvöalueelle, mikä luo ihanteelliset olosuhteet siementen itävyydelle. Parhaimmillaan ruoho voi alkaa kasvaa vain 1-2 viikon kuluttua kylvöstä.

Emulsiokylvö on saavuttanut suuren suosion monenlaisten projektien parissa tarjoten kustannustehokkaan, nopean ja laadukkaan ratkaisun nurmikon perustamiseen ja maiseman kehittämiseen. Emulsiokylvö on erinomainen valinta kun tavoitellaan nopeita tuloksia ja halutaan varmistaa siementen optimaalinen kasvuunlähtö.

Käyttökohteiksi soveltuvat erityisen hyvin mm. sillankeilat, meluvallit, puistoalueet, teiden luiskat, teiden leikkaukset, golfkentät, laskettelurinteet ja pallokentät sekä eroosiosuojausta vaativat kohteet, tulva-alueiden sidonta, pilaantuneiden maiden maisemointi ja pölisevän maa-aineksen sitomista tarvitsevat kohteet.

Emulsiokylvön etuja?

Nopeus: Emulsiokylvö on nopea työmenetelmä ja lopputulos on erittäin tasainen.

Kustannussäästöt: Työ- ja materiaalikustannukset ovat pienemmät, kun yhdellä työvaiheella pystytään tekemään sekä kylvö että kasvualustan lannoitus.

Myös haastaviin olosuhteisiin: Siemen pysyy paikoillaan myös tuulisissa ja sateisissakin olosuhteissa.

Tehokkuus: Liuoksessa kostunut siemen alkaa itää välittömästi. Parhaimmillaan ruoho voi alkaa kasvaa 1-2 viikon kuluttua kylvöstä.

Kysy lisää:

Timo Yliniemi

0400 874 519

Muut palvelumme

Kasvualustat

Kasvualusta

Laatumultaa Etelä-Suomen suurimmalta irtomullan valmistajalta. Myös räätälöidyt ja erikoistuotteet, multa-asemiltamme Espoosta ja Vantaalta.

Stabilointi

Stabilointi

Rakennekerroksen vahvistaminen eli stabilointi on prosessi, jossa parannetaan maaperän tai rakenteiden kestävyyttä ja vakautta. Ympäristöystävällisisesti.

Maanrakentaminen tieluiska

Infrarakentaminen

Infrarakentajana tehtävänämme on varmistaa, että rakentamamme infra on paitsi toimivaa ja kestävää, myös turvallista ja esteettisesti silmää miellyttävää.

UKK – Emulsiokylvö

Onko sinulla kysyttävää emulsiokylvöstä? Täältä löydät useimmiten kysytyt kysymykset aiheesta. Jos et löydä kysymyksellesi vastausta täältä, lähetä se meille sähköpostitse. 

Mitä on emulsiokylvö?

Emulsiokylvö on kylvömenetelmä, jota käytetään erityisesti nurmikon kylvössä, maisemoinnissa ja eroosion hallinnassa. Emulsiokylvö hyödyntää vesipisaran pintapainetta levittääkseen kevyet siemenet tasaisesti kasvualustalle. Emulsiolisäaineen avulla siemenet sitoutuvat kasvualustaansa, mikä edistää niiden kasvua.

Millaisiin kohteisiin emulsiokylvö soveltuu parhaiten?

Emulsiokylvö on innovatiivinen ratkaisu, joka tarjoaa merkittäviä etuja erilaisissa ympäristöissä, erityisesti siellä, missä perinteinen kylvö ei ole tehokasta tai mahdollista. Tämä menetelmä on ihanteellinen eroosion hallintaan kaltevilla ja haastavilla maastoilla, sillä se auttaa sitomaan maaperää ja estämään maan liikkumista. Se nopeuttaa nurmikon perustamista, tasoittaa itämisen ja edistää tasaisen, vihreän peitteen syntymistä uusilla viheralueilla, kuten puistoissa, golfkentillä ja vapaa-ajan alueilla.

Emulsiokylvö sopii myös mainiosti maisemointiprojekteihin, joissa vaaditaan nopeita ja visuaalisesti miellyttäviä tuloksia, sekä jyrkille rinteille, joissa perinteinen kylvö olisi haastavaa. Rakennustyömaiden yhteydessä emulsiokylvöllä voidaan nopeasti luoda viherrakentamista tai väliaikaista kasvillisuutta, joka auttaa pölyn ja lian hallinnassa. Lisäksi, se on tehokas tapa saavuttaa kasvillisuutta alueilla, jotka ovat vaikeasti saavutettavissa, tai siellä, missä maanmuokkausta halutaan välttää.

Kun on tarve nopealle kasvulle esimerkiksi tulevien tapahtumien tai kausiluontoisten aktiviteettien vuoksi, emulsiokylvö tarjoaa nopean vihertymisen. Se on myös oivallinen valinta nurmialueiden paikkaamiseen tai uudelleen kylvämiseen, tarjoten kustannustehokkaan ja laadukkaan lopputuloksen erityisesti suurilla alueilla. Emulsiokylvö on monikäyttöinen, tehokas ja ympäristöä säästävä menetelmä, joka tukee kestävää viherrakentamista moninaisissa projekteissa.

Onko hydrokylvö sama asia kuin emulsiokylvö?

Kyllä! Emulsiokylvö tunnetaan myös nimellä hydrokylvö. 

Voiko Tieluiska Oy:ltä ostaa emulsiokylvökoneita?

Tieluiska Oy:n työkoneiden kauppa, TIEKA myy FINN-koneita viherrakentajille. FINN emulsiokylvö on nopein, kustannustehokkain ja korkealaatuisin menetelmä nurmikon kylvössä, maisemoinnissa ja eroosion hallinnassa. Kysy lisää Rikulta!

Voiko emulsiokylvökoneita myös vuokrata?

Jos tarpeesi FINN -koneelle on hetkellinen, voit myös kysyä mahdollisuutta vuokraukselle.