Kasvualusta

Laatumultaa Etelä-Suomen suurimmalta irtomullan valmistajalta. Myös räätälöidyt ja erikoistuotteet, multa-asemiltamme Espoosta ja Vantaalta.

Torpanpiha-logo

Kasvualustatuotteet sekä kotiin että ammattikäyttöön

Torpanpiha® on Tieluiska Oy:n kasvualustatuotemerkki.

Torpanpiha® on Tieluiska Oy:n kasvualustatuotemerkki. Torpanpiha® myy ja valmistaa multaa vuosikymmenten kokemuksella perinteikästä reseptiikkaa noudattaen, Tieluiska Oy:n omilla multa-asemilla Espoossa ja Vantaalla. 

Multatuotteemme ovat tunnettuja korkea- ja tasalaatuisuudestaan. Käytämme vain puhtaita raaka-aineita luotettavista lähteistä. On kyse sitten pihanurmesta tai hyötypuutarhasta, meiltä saat aina rikkaruohotonta ja puhdasta multaa. Jopa 90% mullan valmistuksessa käytetystä kiviaineksesta ovat lähialueilta kierrätettyä maa-aineksia. Olemme valmistaneet laadukasta multaa jo kahdenkymmenen vuoden ajan, ja tiedämme, että hyvä multa syntyy suurella sydämellä, alan kokeneimpien osaajien käsissä. Meille kelpaa vain paras, ja samaa sanovat asiakkaamme!

Torpanpiha.fi on Tieluiska Oy:n kuluttajille suunnattu multaverkkokauppa. Verkkokaupasta voi helposti tilata mm. puutarha-, kukka-, havupuu-, niitty- ja istutusmultaa, sekä monenlaista kuorikatetta. Käy tutustumassa verkkokaupan tuotteisiin, arvioi tarpeesi helpon laskurin avulla ja tee tilaukset jopa 1-3 vrk toimitusajalla.

Pro.torpanpiha.fi on alan ammattilaisille tarkoitettu sivusto. Tiliasiakkaaksemme voit helposti rekisteröityä verkkopalvelussa, jonka jälkeen pääset hyödyntämään käteviä tarjouspyyntöpalveluitamme. 

Onko tarvetta epätavallisemmalle tilaukselle? Kerro meille minkälaiseen kohteeseen tarvitset kasvualustaa tai muuta maa-ainesta, me autamme ratkaisemaan haastavamman tai erikoisenkin paikan kysymykset.

Kuorikate

Kuorikate on havupuiden tai kaakaopapujen kuoresta valmistettua murskaa, jota käytetään istutusalueilla kasvien ja puiden juurilla sitomassa multaan kosteutta ja ehkäisemässä rikkaruohojen kasvua. Kuorikatteen käyttö vähentää kitkentä- ja kastelutarvetta ja pitää maan muhevana. Kuorikate viimeistelee puutarhan ilmeen ja säilyttää mullan sateellakin siellä, missä sen kuuluu olla.

Tieluiska Oy:n mänty-, kuusi ja kaakaokuorikatteet ovat erinomaisia vaihtoehtoja niin puu- kuin pensasistutuksiin. 

Kysy lisää:

Timo Yliniemi 0400 874 519

Muut palvelumme

Emulsiökylvö tieluiska

Emulsiokylvö

Emulsiokylvö on nopein, kustannustehokkain ja korkealaatuisin menetelmä nurmikon kylvössä, maisemoinnissa ja eroosion hallinnassa.

Viherrakentaminen tieluiska

Infrarakentaminen

Infrarakentajana tehtävänämme on varmistaa, että rakentamamme infra on paitsi toimivaa ja kestävää, myös turvallista ja esteettisesti silmää miellyttävää.

Maanrakentaminen tieluiska

Konemyynti

TIEKA on Tieluiska Oy:n koneisiin ja tekniseen myyntiin liittyvä liiketoiminta. Tieka.fi:stä löydät uudet ja käytetyt työkoneet sekä monipuoliset huolto- ja varaosapalvelut.

UKK – Kasvualusta

Oikeanlaisen kasvualustan valinta ei ole täysin yksinkertaista. Pyrimme helpottamaaan valinnanvaikeutta vastaamalla tässä osiossa kysytyimpiin kysymyksiin. Voit aina olla myös sähköpostitse yhteydessä meihin, jos vastausta kysymykseesi ei löytynyt tästä.

Millainen on hyvä kasvualusta?

Hyvä kasvualusta on kasvin terveyden ja kasvun kulmakivi, jossa yhdistyvät useat tärkeät ominaisuudet. Kasvualustan on tarjottava kasveille tarvittavat ravinteet, kuten typpeä, fosforia , kaliumia sekä muita hivenaineita. Kasvualustan ilmavuus on myös keskeisessä roolissa, sillä juuret tarvitsevat happea voidakseen kasvaa ja kehittyä.

Kasvualustan tulisi säilyttää kosteus hyvin, mutta samalla sallia ylimääräisen veden poisvaluminen, jotta juuret eivät kärsi liikakastelusta.

Alustan pH-arvo on myös merkittävä tekijä ja se tulisi aina säätää kunkin kasvilajin vaatimusten mukaisesti, mikä yleensä tarkoittaa lievästi happamaa tai neutraalia ympäristöä. Lisäksi on tärkeää, että alusta on puhdas ja vapaa taudeista sekä tuholaisista, jotka voivat vaarantaa kasvien terveyden.

Kestävyydeltään alustan tulisi tukea kasvien juuria läpi kasvukauden, ja sen tulee olla sopiva kunkin kasvilajin erityisvaatimuksiin nähden, jotta kasvit voivat kukoistaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Tarvitsen multaa nopeasti. Voinko noutaa multaa multa-asemiltanne?

Multaa, kuorikatteita ja kiviaineksia, kuten sepeliä, kivituhkaa, leikkihiekkaa ja kalliomursketta on molemmissa toimipisteissämme saatavilla noutomyyntinä. Ota peräkärry perään ja tule ostoksille! Leimakortilla joka viidennestä kuormasta 31 € alennus tai ilmainen peräkärryllinen multaa (500kg)!

Miten valita oikeanlainen kuorikate?

Oikeanlaisen kuorikatteen valinnassa on tärkeätä huomioida mihin tarkoitukseen katetta käytetään. Jotkin kasvit kuten alppiruusut (rododendronit) hyötyvät happamasta maaperästä, jolloin niille sopii parhaiten kaakaopuun kuorikate. Männynkuorikate ja kuusenkuorikate ovat ns. yleiskatteita, jolloin ne sopivat puutarhan kaikkiin kohteisiin. Männystä peräisin oleva kuorikate on punertavaa ja on erinomainen valinta jos haluaa puutarhaansa hieman väriä. 

En tiedä kuinka paljon multaa tarvitsen. Voitteko auttaa minua arvioimaan sopivan määrän?

Torpanpiha.fi -sivuilta löydät meidän multalaskurin. Multalaskuri auttaa tilaamaan oikeantyyppistä multaa tai kuorikatetta kasveillesi. Määrälaskurilla lasket helposti kuinka paljon multaa tarvitset. Voit myös tarkastella hintoja lähettämättä tilausta.

Mitä kotiin toimitettavan kuorman kippauksessa tulisi huomioida?

Purkupaikan tulee olla sopiva raskaalle kalustolle. Asiakas vastaa aina siitä, että piha kestää kaluston ja kuorman painon. Kuorman saapuessa olisi hyvä olla itse paikalla tai vaihtoehtoisesti puhelimitse tavoitettavissa. Kippauspaikka tulee merkitä selvästi esim. kyltillä, pressulla tai spray-maalilla. Turhista käynneistä veloitetaan aina rahti, joten toimitukseen kannattaa valmistautua.