Tapionaukio

  • Projektin kesto: 9/2022 – 6/2023
  • Tilaaja: Espoon kaupunki
  • Sijainti: Tapiola, Espoo

Tapionaukiosta boheemi oleskeluaukio

Kauppakeskus Ainoan edustalta poistui bussien varikkoalue, jonka paikalle haluttiin rakentaa aukiomainen ja boheemi oleskelualue. Alueelta kaivettiin vanhat maarakenteet pois, jotka korvattiin pääosin kevennerakenteella (vaahtolasilla), koska alueen alapuolella sijaitsee pysäkointihalli. 

Lisäksi urakkaan kuului

  • uudet pinnat ja valaistukset
  • hiekkatekonurmikenttä
  • kastelujärjestelmä vihertöineen
  • organic-lock polut
  • pintakivirakenteet
  • kaupunkikalusteiden asennus
  • accoy puusta tehdyt istuskeluportaat

Haasteet

Haasteet ovat tehty ratkaistavaksi, kuten myös tämänkin urakan kohdalla. Työmaan alla oleva parkkihalli toi työmaalle huomioon otettavia painorajoituksia, jotka vaikuttivat merkittävästi työmaan logistiikkaan muutenkin ahtaassa paikassa. 

Lisäksi tämän tyylisessä urakassa, jossa suuri osa työstä tapahtuu pinnassa, on säällä suuri merkitys. Pitkittynyt kevät aiheutti hieman hankaluuksia, mutta siitä huolimatta urakka valmistui jopa hieman etuajassa.  Voidaan siis sanoa, että haasteet ovat tehty taklattavaksi ja tekevät vain työstä mielenkiintoisemman. 

 

Näyttävä lopputulos aikataulussa

Erityislaatuista projektissa on itse lopputulos. Puisto sisältää paljon pientä detaljiikkaa, arvokkaita ja näyttäviä materiaaleja. Työaikana tällaiset ovat työläitä, mutta lopputulos on sen arvoinen. Tieluiskan kokonaisvaltainen osaaminen pääsee loistamaan tässä boheemissa oleskeluaukiossa, jonne voi kerääntyä vaikka ystäväporukan kanssa grillaamaan piknik-alueelle.

Tieluiskalle on tärkeää pysyä urakan sovitussa aikataulussa, ja tässäkin kohteessa siinä onnistuttiin. Työaika oli syyskuusta juhannukseen, josta talvi vei neljä kuukautta. Urakka luovutettiin onnistuneesti aikataulun puitteissa.  

Muita projekteja

Myyrmäen urheilupuisto

Myyrmäen urheilupuistossa toteutettiin mittava saneeraus ja uusien toimintojen rakentamisen projekti vuosina 2019-2021. Projektiin kuului muun muassa palloilukenttiä, leikkipaikka ja suomen suurimpiin kuuluva skeittipuisto. 

Meritori

Espoon Aallokkoronnassa ja Meritorilla käynnissä oleva projekti on erikoisrakentamista vaativa urakka, jossa tehdään pinta- ja viherrakentamisen lisäksi vaativaa pohja- ja vesistörakentamista. Projektin etenemistä voi seuarata Tieluiskan blogista.

Ahvenistontien muutokset

Ahvenistontie on saanut kokonaan uuden ilmeen tässä pitkässä projektissa. Vanhat tiet saivat väistyä uusien tieltä, kaistoja lisättiin, tehtiin uusia liikennejärjestelyjä sekä paljon valaistus-, viher ja kiveystöitä, joilla viimeisteltiin ympäristö.