Laajasalontielle rakennetaan uusia kulkuyhteyksiä

Laajasalontie muuttuu bulevardiksi eli puistokaduksi Yliskyläntien ja Koirasaarentien välillä. Ensimmäisessä vaiheessa Tieluiska Oy urakoi kadun kunnostustyöt, uudistaa kunnallistekniikkaa ja rakentaa tilavarauksen raitiotielle. Puistokadulla kulkee tulevaisuudessa auto-, bussi- ja raitovaunuliikennettä. Pyörätiet ja jalkakäytävät mahdollistavat turvallisen ja sujuvan liikkumisen myös muille. Kadun yleisilme muuttuu vehreämmäksi puiden ja istutusten myötä.

Mitä tehdään?

Purku ja esivalmistelutyöt

Alueella aloitetaan puidenkaato ja rakentamisen esivalmistelutyöt maaliskuussa 2021.

Louhinta

Uusien katurakenteiden alta louhitaan kalliota ja mahdollistetaan uusille kulkuväylille tilaa.

Kunnallistekniikka

Laajasalon alueen asukasmäärä lisääntyy tulevaisuudessa ja kunnallistekniikka rakennetaan vastaamaan tulevia tarpeita.

Kunnallistekniikka

Autoliikenteelle on käytössä jatkossakin kaksi kaistaa molempiin suuntiin. Julkisen liikenteen pysäkit valmistuvat. Myös pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden käyttöön tulee uudet omat kulkuväylänsä.

Mitä Laajasalontielle tehdään?

Laajasalontielle rakennetaan:

  • molemmille puolille jalkakäytävät
  • baanatason yksisuuntaiset pyörätiet
  • kaksi autokaistaa molempiin suuntiin
  • joukkoliikennepysäkkejä
  • huolto- ja asiointipysäköintitaskuja
  • uutta kunnallistekniikkaa kadun alle

Kadun keskelle jätetään tilavaraus myöhemmin rakennettavalle Kruunusillat-pikaraitiotielle.

Katupuita istutetaan rivistöt pyöräteiden ja autokaistojen väliin sekä raitiotien molemmin puolin.

Suurimmat muutokset Laajasalontielle tehdään Reposalmentien kohdalla. Reposalmentien silta puretaan ja Laajasalontien pintaa nostetaan nykyistä ylemmäksi, jolloin risteys muuttuu liikennevalo-ohjatuksi tasoliittymäksi.

Otamme ennakkoluulottomasti käyttöön uusia ideoita ja toimintatapoja. Työn laatu syntyy vahvasta asiantuntijuudesta, kokemuksesta ja kyvystä tuottaa kokonaisedulliset ratkaisut.

Yrityksemme tunnetaan myös laadukkaan kasvualustan tuottajana – valmistamme ja myymme Torpanpiha® multaa Espoossa ja Vantaalla sekä maahantuomme Gradall, FINN ja Jonsson työkoneita.

Liikenne voi ruuhkautua

Urakassa rakennetaan 3,1 km uutta pyörätietä, 150 metriä meluseinää ja Laajasalontien kaistajärjestelyjä uusitaan. Lisäksi uudistetaan 4,6 km vesihuoltolinjaa sisältäen 1 km jätevesiviemäriä, 1,8 km vesijohtoa ja 1,8 km hulevesiviemäriä. Kadun alle rakennetaan tekniikkaa, kuten 31 km kaapeli- ja operaattoriputkia sekä 1,7 km uutta kaukolämpölinjaa.

Mahdollistamme raitiotien rakentamisen seuraavassa vaiheessa välille Koirasaarentie-Ollinraitio.

Lorem ipsum

Muita projekteja

Myyrmäen urheilupuisto

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasell sed nibh dignissim, cursus tellus sit amet, ultrices mauris. Aliquam

Sompasaari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasell sed nibh dignissim, cursus tellus sit amet, ultrices mauris. Aliquam

Tikkurilan pato

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasell sed nibh dignissim, cursus tellus sit amet, ultrices mauris. Aliquam