Meritori

  • Projektin kesto: 07/2023 – käynnissä
  • Tilaaja: Espoon kaupunki
  • Sijainti: Aallokkoranta, Espoo

Aallokkorannassa rakennetaan tulvasuojausta

Espoon Aallokkorannassa rakennetaan tulvasuojusta meriveden pinnan nousun vuoksi. Tuolvasuojuksen tarkoituksena on suojata alueella sijaitsevia asuntoja. Tulvasuojuksen rakentamisen yhteydessä kunnostetaan myös Meritori alkuperäistäkin upeampaan loistoon. Projekti on todella erikoisrakentamisen taidonnäyte. 

Kokonaisuuteen kuuluu 

  • pintarakentamista
  • viherrakentamista
  • pohjarakentamista
  • vesistörakentamista

Tämän kaltaisessa projektissa Tieluiska pääsee näyttämään vankkaa monipuolista osaamistaan!

Projektiin tuo omat haasteensa merivedenpinnan nousun lisäksi työmaan sijainti kapealla alueella meren ja asutuksen välissä.

Työt alkoivat kesällä 2023 ja jatkuvat kesään 2024 asti. Vanhat pinnat on purettu, työaikainen silta meren päälle rakennettu ja tulvavuojuksen perustusten rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja aikataulussa on pysytty. Työmaalla pyritään rakentamaan läpi talven, mikäli sää vain sen sallii.

Projektin etenemistä voi seurata Tieluiskan blogista.

 

Erikoisrakentamisen taidonnäyte

Tässä haastavassa ja teknisesti vaativasa projektissa lähdemme tekemään korkealuokkaista ja laadukasta lopputulosta. Onnistuneeseen projektiin vaaditaan muun muassa erinomaista suunnittelua sekä hyviä aliurakoitsijoita.

Tulvasuojus toteutetaan nostamalla rantaraitin kävelykorkeus ylemmäs ja rakentamalla tulvamuuri. Osana urakkaa on myös hulevesijärjestelmän kunnostus. Koko alueen valaistus uusitaan, istutuksia lisätään sekä uusia penkkejä asennetaan. 

Lopputulosta pääsemme ihastelemaan kesällä 2024. 

Meritori
Meritori
Meritori 4

Muita projekteja

Tapionaukio

Kauppakeskus Ainoan edustalta poistunut bussien varrikkoalue muuttui boheemiksi oleskeluaukioksi. Lopputulos on upea, puisto sisältää paljon pieniä yksityiskohtia sekä arvokkaita ja näyttäviä materiaaleja.

Sompa 5

Sompasaaren suuri pintarakenneurakka vietiin maaliin onnistuneesti runsaista lisä- ja muutostöistä huolimata. Kokonaisuuteen kuului monia eri katu- ja aukioalueita ympäri Kalasatamaa ja Sompasaarta.

Ahvenistontien muutokset

Ahvenistontie on saanut kokonaan uuden ilmeen tässä pitkässä projektissa. Vanhat tiet saivat väistyä uusien tieltä, kaistoja lisättiin, tehtiin uusia liikennejärjestelyjä sekä paljon valaistus-, viher ja kiveystöitä, joilla viimeisteltiin ympäristö.