fbpx

Väliaikaisen sillan purku Laajasalontiellä alkaa maanantaina 14.11.2022

Julkaistu: 10. marraskuuta 2022
Päivitetty: 14. marraskuuta 2022
Päivitetty: 16. marraskuuta 2022

Päivitys 16.11.:
Liikennevalo-ohjattu suojatie Laajasalontien yli Isosaarentien ja Reposalmentien kohdalla on otettu käyttöön tänään keskiviikkona 16.11. klo 10.30 🚦
Loppuviikon ajan paikalla on liikenteenohjaajat auttamassa tien ylittäjiä. Väliaikaisen sillan purkutyöt on aloitettu.
Tilanne 14.11.:
Liikennevalojen käyttöönotto siirtyy.
 
Valot ja suojatie Laajasalontien yli ovat toiminnassa aikaisintaan keskiviikkona 16.11. Väliaikainen silta on käytössä. Liikenteenohjaajat ovat paikalla opastamassa kulkijoita, kun suojatie aukeaa.

Laajasalontien ylittävän väliaikaisen puusillan purku aloitetaan maanantaina 14.11.2022. Purkamisella on vaikutuksia autoliikenteeseen, mutta liikennettä Laajasalontiellä ei katkaista kokonaan. Isosaarentien ja Reposalmentien risteyksen kohdalle käyttöön otetaan sillan sulkemisen yhteydessä liikennevaloin ohjattu suojatie Laajasalontien yli.

Sekä Isosaarentien että Reposalmentien kävely- ja pyöräilyreiteillä on vielä käytössä väliaikaisjärjestelyitä. Oheisessa kartassa on kuvattu reitit bussipysäkeille.

Valo-ohjattu suojatie avataan sillan sulkemisen yhteydessä

Aiemmin Facebook-sivullamme julkaistun tiedon mukaisesti sillan sulkemisen ja suojatien käyttöönoton piti tapahtua perjantaina 11.11. Suojatie liikennevaloineen ei kuitenkaan ole vielä käyttöönottokunnossa.

Sillan purku alkaa aikataulun mukaisesti maanantaina 14.11. Liikennevalot ovat toiminnassa ja katuvalot asennettu ennen kuin silta puretaan ja suojatie otetaan käyttöön.

Liikennemuutoksia Laajasalontiellä

Kuvassa suunnitelman mukaisen lopulliset suojatiet Isosaarentien ja Reposalmentien kohdalla Laajasalontien yli bulevardisoinnin valmistuttua.

Liikennemuutoksia Laajasalontiellä
Liikennemuutoksia Laajasalontiellä

Sillan sulkemisen jälkeen Laajasalontien ylitys jalan tai polkupyörällä tapahtuu valo-ohjattuja suojateitä pitkin Koirasaarentien risteyksessä ja Isosaarentien/Reposalmentien kohdalla. Valmiin Laajasalontien yli on enemmänkin suojateitä, mutta nämä kaksi ovat käytössä sillan purusta eteenpäin siihen asti kunnes projekti on pidemmällä.

Silta on käytössä vielä viikonlopun yli

Laajasalontien bulevardisoinnin ensimmäisen vaiheen urakka on myöhässä aikataulusta. Monien eri toimijoiden aikataulut ovat pettäneet mm. maailmanlaajuisesti haittaavan pandemian edelleen aiheuttaessa haasteita niin työntekijöiden kuin tavarantoimitusten osalta. Yksi kun pettää niin toinen odottaa, ikävä kyllä.

Liikenteenohjaajat paikalla maanantaina

Sillan sulkemisen yhteydessä Laajasalontiellä on liikenteenohjaajat maanantaina 14.11. auttamassa koululaisia ja muita tien ylittäjiä.

Nyt viimeistään suojatien avautumista odotellessa on hyvä aika valmistautua muuttuviin reitteihin lasten kanssa. Muistakaa myös varustautua ja varustaa lapset heijastimilla, ne ovat joka tapauksessa Suomen pimeässä syksyssä ja talvessa tarpeen.

Samoin toivomme ymmärrystä ja tarkkaavaisuutta ajoneuvoliikenteeltä alueella. Nopeusrajoitus on edelleen työmaa-alueella 30 km/h.

Sillan purkamisesta

Silta on rakennettu väliaikaiseen tarpeeseen rakennustöiden ajaksi. Isosaarentien ja Laajasalontien risteysalueen avaamista moottoriliikenteelle ovat asukkaat odottaneet jo pitkään, ja jotta tämän parissa voidaan töitä jatkaa töitä on silta purettava pois tieltä.

Laajasalontie ja koko alue on muutosten keskellä ”melkoinen työmaa”, mutta lopussa kiitos seisoo kun kaikki vaihtoehtoiset liikkumisen muodot ja lopulliset kaistat on saatu valmiiksi.

Ota yhteyttä

Laajasalontien katujärjestelyt

Urakoitsija: Tieluiska Oy

050 475 8878

Jätä viesti ja työmaalta otetaan Sinuun yhteyttä.

laajasalontie@tieluiska.fi