fbpx

Väliaikainen silta Laajasalontien yli avataan maanantaina 21.6.

Julkaistu: 18.6. kesäkuuta 2021

Silta on puurakenteinen ja sijaitsee nykyisen Reposalmentiensillan pohjoispuolella. Se on jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä siihen asti, kunnes vanhan Reposalmentiensillan kohdalle rakennettava valo-ohjattu tasoristeys valmistuu vuoden 2021/2022 vaihteessa. Väliaikainen silta on 3 metriä leveä, eli yhtä leveä kuin vanhan sillan yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä.

 

Tervetuloa käyttämään uutta siltaa. Muistetaan huomioida toiset liikenteessä kulkijat ja varsinkin sillalla on hyvä noudattaa varovaisuutta.
Liikennemuutoksia Laajasalontiellä

Väliaikainen silta sijaitsee purettavan Reposalmentien sillan pohjoispuolella.

Reposalmentien sillan purku alkaa

Reposalmentien sillan purun valmistelevat työt ovat käynnissä ja seuraavaksi sillan kannelta poistetaan ajoratojen asfalttipäällyste. Purku-urakoitsija aloittaa varsinaisen purkutyön valmistelevien töiden ollessa valmiit heinäkuun alussa. Jalankulkijat ja pyöräilijät käyttävät Reposalmentien kevyenliikenteen väylää, kunnes väliaikainen jalankulkusilta on saatu valmiiksi.

Väliaikainen silta korvaa nykyisen Reposalmentiensillan kulkuyhteyden. Uusi silta on puurakenteinen ja sen leveys on 3 metriä. Silta on profiililtaan kaareva, toisin kuin aiempi täysin vaakatasossa oleva Reposalmentiensilta. Uusi väliaikainen silta toimii yhdistettynä pyörätienä ja jalkakäytävänä ja sitä käyttäessä nopeamman tulee muistaa väistää hitaampaa.

Louhinta Yliskyläntien kohdalla aiheuttaa liikenteen pysäytyksiä

Louhintakalusto on siirtynyt Yliskyläntien kohdan kallioalueella Laajasalontien varteen. Räjäytystöiden ajaksi ajoneuvoliikenne pysäytetään Laajasalontien ajoradoilla. Laajasalontien viereisen pyörätien ja jalkakäytävän sekä Tuurholmanpolun ja muut metsässä olevien kävelyreittien käyttäjät pysäytetään myös pysäytyshenkilöiden toimesta. Pysäytyshenkilö antaa luvan jatkaa matkaa räjäytystyön jälkeen. Pysäytysten kesto on muutaman minuutin.

Koirasaarentie – Laajasalontie – Kuvernöörintie risteysalueen rakentaminen on viivästynyt

Alueelle on tehty kattavasti pohjatutkimuksia, mutta niitä ei ole voitu suunnitteluvaiheessa sijoittaa juuri tämän rakennustyön kannalta optimaalisiin paikkoihin. Suunnitelmat on päivitetty ja vesihuollon rakentamista jatketaan risteysalueen halki. Jotta varmistutaan yllätyksiltä ja mahdollisilta lisäviiveiltä, niin risteysalueelle tehdään vielä lisää pohjatutkimuksia lisäsuunnittelutarpeen arviointia varten.

Ota yhteyttä

Laajasalontien katujärjestelyt

Urakoitsija: Tieluiska Oy

050 475 8878

Jätä viesti ja työmaalta otetaan Sinuun yhteyttä.

laajasalontie@tieluiska.fi