fbpx

Reposalmentien risteyksessä kulku kauppakeskukselle aukeaa ja asfaltointityöt etenevät

Julkaistu: 5. toukokuuta 2023

Huhtikuussa suljetun Reposalmentien risteyksen työt ovat edenneet ripeään tahtiin, joten Reposalmentien yhteys Laajasalontielle saadaan auki liikenteelle aikaisemmin tiedotetusta aikataulusta kolme viikkoa etuajassa viikon 19 alkupuolella. Toukokuussa on luvassa myös asfaltointitöitä eri puolilla työmaa-aluetta. Asfaltointitöistä ja niiden vaikutuksista liikenteeseen tiedotetaan aina noin 2–3 päivää etukäteen Laajasalontien uudistus -Facebook-sivuilla.
Liikennemuutoksia Laajasalontiellä

Reposalmentien yhteys Laajasalontielle aukeaa moottoriajoneuvoliikenteelle

Reposalmentien risteys avautuu liikenteelle viikolla 19. Avaamme sen mahdollisimman pian alkuviikosta, kun muun muassa liikennevalot saadaan toimintakuntoon ja testattua. Risteyksen liikennevalot ovat olleet jo toiminnassa Isosaarentieltä tuleville ja Laajasalontietä ajaville. Risteyksen aukeamisen jälkeen valot ovat toiminnassa myös Reposalmentietä käyttäville.

Kun risteys saadaan avattua liikenteelle, kannustamme hyödyntämään Reposalmentien risteystä Kauppakeskuksessa asiointia varten, sillä Nesteen risteyksessä jatkuu vielä kesäkuun aikana vesijohto- ja asfaltointityöt. Nesteen risteyksen Laajasalontien kattavalla alueella vesijohtotyöt valmistuvat kesäkuun alkuun mennessä. Tämän jälkeen samassa risteyksessä tehdään koko urakan viimeinen vesijohtoihin liittyvä työvaihe vielä Yliskyläntiellä. Nesteen risteys säilyy kuitenkin edelleen avoinna liikenteelle, mutta etenevien työvaiheiden mahdollistamiseksi tulee ajoittaisia muutoksia liikenteelle, joista tiedotetaan aina erikseen. 

Asfaltointi- ja kiveystyöt etenevät toukokuun aikana

Laajasalontien urakan asfalttitöistä on tehty nyt 50 %. Toukokuun aikana asfaltointitöitä saadaan eteenpäin merkittävästi. Reposalmentiellä ja sen risteyksessä asfaltointi on jo saatu tehtyä ja risteystä viimeistellään parhaillaan avaamista varten. Myös Isosaarentien kiveystyöt ovat parhaillaan käynnissä. Isosaarentien tasoittaminen tiehöylällä asfaltointia varten aloitetaan tämän hetken aikataulun mukaan viikon 19 lopulla, ja asfalttia ryhdytään tekemään heti tasoittamisen jälkeen.

Viikolla 19 alkavat myös Laajasalontien kiveystyöt. Kiveystöiden valmistuttua, Laajasalontiellä asfaltointia tehdään lyhyempinä osuuksina, jotta asfaltoinnin liikennehaittoja saadaan rajattua yksittäisiin päiviin, eikä useamman päivän asfaltointiputkiin. Pintatöitä ja asfaltointia on jäljellä erityisesti risteysalueilla ja uusia kokonaisia asfalttikerroksia tulee myös Reposalmentien ja Nesteen risteyksen väliselle osuudelle Laajasalontiellä.

Liikennemuutoksia Laajasalontiellä

Laajasalontielle tulee koko matkalle yhteensä neljä kerrosta asfalttia. Viimeinen neljäs kerros tehdään Kruunusillat-allianssin toimesta vasta myöhemmin, kun raitiovaunureittejä koskevat työvaiheet on saatu tehtyä. Tällä hetkellä Laajasalontiellä on jo koko työmaan alueella vähintään kaksi kerrosta asfalttia. Noin puolet Laajasalontiestä on asfaltoitu jo kolmeen kertaan, joten Laajasalontiellä asfaltointitöitä tehdään enää osassa tietä siten, että asfaltoidaan vielä puuttuva kolmas kerros, jonka jälkeen urakan tämän vaiheen asfaltointityöt ovat valmiit.

Silloin kun eri työmaan alueilla tehdään päivän aikana asfaltointia, työt alkavat yleensä noin klo 7 aamulla ja tarpeen mukaan asfaltointia jatketaan iltaan asti, jotta selkeä kokonaisuus saadaan aina yhden päivän aikana valmiiksi. Tällä tavoin voidaan rajata tehokkaammin asfaltoinnin aiheuttamia liikennehaittoja.

Asfaltointitöiden vaikutus liikenteeseen on merkittävä, sillä päällystettävä kaista on aina töiden ajan poissa käytöstä ja töitä tehdään myös aikoina, jolloin liikenne on vilkkaampaa. Liikennejärjestelyjä muokataan asfalttipintoja tehdessä päivän aikana aina sen mukaan, kun uusi asfalttipinta voidaan ottaa jäähtymisajan jälkeen käyttöön.

Liikennemuutoksia Laajasalontiellä

Muita työvaiheita työmaa-alueella

Kiveys- ja vihertyöt kulkevat kevään aikana osittain käsi kädessä. Kun kiviasentajat saavat valmiiksi jalkakäytävien kiveyksiä ja reunakiveyksiä, päästään tasoittamaan ja kylvämään myös istutettavien puiden ja pensaiden ympärille tulevia nurmipintoja.

Sillä aikaa, kun sekä Reposalmentien että Nesteen risteyksessä on ollut liikennehaittoja, liikennettä häiritseviä työvaiheita on rajattu pois muilta risteysalueilta. Kesäkuun alkuun mennessä Nesteen risteys on putkituksien osalta valmis ja kesäkuun aikana Nesteen risteyksessä päästään tekemään pintatöitä ja asfaltointia. Yliskyläntiellä vedetään kesäkuun aikana urakan viimeinen vesijohtoputki.

Toukokuun lopussa tehdään myös töitä jälleen Koirasaarentien risteyksessä. Kyseisessä risteyksessä on vielä edessä korkeustason muutos. Alkukesästä tehtävä korkeustason muutos pyritään tekemään siten, että se aiheuttaa mahdollisimman vähän liikennehaittaa. Muita kokonaisurakkaan kuuluvia työvaiheita Koirasaarentien risteyksessä yhteensovitetaan Kruunusillat-allianssin kanssa. Koirasaarentien alueella jätetään tarkoituksella viimeistelemättä joitain kiveystöitä, jotta Kruunusillat-allianssin tulevat työvaiheet helpottuvat ja vältytään turhalta rakennus- ja purkutyöltä urakan siirtyessä seuraavaan vaiheeseen.

 

Työmaan töiden etenemisen aiheuttamista liikennejärjestelyistä tiedotetaan kevään mittaan hankkeen verkkosivuilla ja Laajasalontien uudistus -Facebook-sivustolla:

https://tieluiska.fi/laajasalontie/

https://www.facebook.com/laajasalontie

 

Ota yhteyttä

Laajasalontien katujärjestelyt

Urakoitsija: Tieluiska Oy

050 475 8878

Jätä viesti ja työmaalta otetaan Sinuun yhteyttä.

laajasalontie@tieluiska.fi