fbpx

Laajasalontien katujärjestelyt ovat käynnistyneet

Julkaistu: 8. huhtikuuta 2021
Aihe: Kuukausitiedote

Työt pääsivät käyntiin maaliskuun lopulla väliaikaisilla liikennejärjestelyillä ja puidenkaadoilla. Urakan vaatimat puut on nyt pääosin kaadettu ja kannot raivattu. Kaikki alueelta poistettu puumateriaali uusiokäytetään mm. lämmöntuotannossa. Liikennejärjestelyt muuttuvat töiden edetessä. Autot, jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan aitojen ja opasteiden avulla mistä työmaa milloinkin on ohitettavissa.

Tie levenee parhaillaan etelästä katsottuna oikealla laidalla. Tälle reunalle ohjataan ohi ajava liikenne kun vasemman reunan louhinta ja vesihuollontyöt käynnistyvät. Autoliikenteellä on käytössä kaksi kaistaa molempiin suuntiin.

Ensimmäisen vaiheen vesihuollon rakentaminen käynnistyy Laajasalontien yli Sarvastonkaaren ja Koirasaarentien välillä. Vesi- ja viemärilinjat rakennetaan koko risteyksen halki ja työ vaikuttaa myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitteihin. Toinen ryhmä aloittaa Laajasalontiellä hieman pohjoisemmasta. Lähiviikkoina näiden kahden vesihuoltotyön välillä aloitetaan louhinta Laajasalontien länsireunassa, lähellä Koirasaarentien risteystä.

  Karttaan on merkitty alkavien työvaiheiden sijainnit. Lisäksi pintamaan ja kantojen poistoa tehdään koko alueella. Alkuvuoden 2021 työskentelyalue on merkitty karttaan ruskealla.

  Kiiltomadonpolun kautta pääsee jatkossa Laajasalontielle väliaikaisille bussipysäkeille

  Kun Reposalmensilta kesällä puretaan niin bussiliikenteelle tulee Laajasalontielle väliaikaiset pysäkit. Näille jalankulku taataan Kirkkosalmentieltä ja Axel Lindberginpolulta uuden Kiiltomadonpolun kautta. Kiiltomadonpolun rakentamiseen sisältyy myös kaukolämpöputkien asennusta, jonka aikana alueella käytössä on aidattu ja opastein merkitty väliaikainen reitti. Liikkuminen alueella on siis mahdollista rakentamisesta huolimatta. Reittien muutoksista tiedotetaan tarvittaessa aina nettisivuilla osoitteessa www.tieluiska.fi/laajasalontie sekä hankkeen Facebook-sivulla.

  Työmaa vaikuttaa liikenteeseen

  Autoliikenne siirtyy Laajasalontien itäreunaan ja pengerryksen päälle. Molempiin suuntiin on käytössä kaksi kaistaa. Kiiltomadonpolun ja Koirasaarentie-Sarvastonkaari välisellä alueella jalankulkijoille ja pyöräilijöille tulee opasteita ja aitoja ohjaamaan liikkumista.

  Louhinta ja pontitus ovat melua aiheuttavia työvaiheita

  Melua aiheuttaa louhinta Laajasalontien länsireunassa ja kaivantojen tuenta teräsponteilla Sarvastonkaaren risteyksessä. Helsingin kaupungin päätös meluilmoituksesta (HEL 2021-003306) mahdollistaa erityistä melua aiheuttavat työvaiheet arkisin klo 7-18 ja arki-iltaisin klo 18-22 sekä lauantaisin klo 8-18, mikäli liikenteen turvallisuus ja sujuvuus tätä edellyttää. Sunnuntaisin ja arkipyhinä meluavia töitä ei tehdä. Lähialueen asukkaita tiedotetaan vielä erikseen melua aiheutuvista työvaiheista.

  Työmaalla alkaa meluavia työvaiheita

  Meluavia työvaiheita on alkamassa karttaan punaisilla laatikoilla merkityillä alueilla. Helsingin kaupungin melupäätös määrittelee työskentelyajat.

  Ota yhteyttä

  Laajasalontien katujärjestelyt

  Urakoitsija: Tieluiska Oy

  050 457 8878

  Jätä viesti ja työmaalta otetaan Sinuun yhteyttä.

  laajasalontie@tieluiska.fi