fbpx

Laajasalonkaaren avaaminen liikenteelle on viivästynyt

  • Julkaistu: 1 syyskuuta 2021

Työskentelemme koko ajan parhaamme mukaan, jotta avaaminen olisi mahdollista. Aikataulu on kuitenkin vielä avoin.

Laajasalonkaaren liikenne suljettiin Kuvernöörintie – Laajasalontie – Koirasaarentie risteysalueen vesihuoltotöistä johtuen toukokuussa 2021, kun kaivanto esti kääntymisen Koirasaarentielle päin. Töiden alkuperäinen etenemisaikataulu olisi mahdollistanut liikenteen avaamisen muutamassa viikossa, mutta suunnitelmiin on jouduttu tekemään useita muutoksia heti alkumetreillä ja vielä töiden edetessäkin.

Työt risteysalueella ovat seisahtuneet ja siirtyneet toisaalle useaan otteeseen, kun alkuperäisen suunnitelman mukainen pontitus ei täysin soveltunutkaan kaivannon tukemiseen. Laajasalonkaaren sulku jäi tällöin voimaan alueella jo tehtyjen kaivausten vuoksi. Uusien geoteknisten tarkasteluiden pohjalta saatiin muutokset suunnitelmiin, jonka jälkeen tavoite oli avata Laajasalonkaaren liikenne heinäkuun loppuun mennessä.

Alueelle on siis tullut lisää ponttiseinää sekä tekniikkaa asennettavaksi. Uusien suunnitelmien teko, tarkistukset ja toteutus sekä muuttuneet työjärjestykset ovat aiheuttaneet sen, että Laajasalonkaaren liikenne on ollut suljettuna pidempään.

autoja tiellä

Maanrakentamisessa työn edetessä suunnitelmiin ja työvaiheisiin joudutaan välillä tekemään muutoksia johtuen maaperästä tai muista kaivuun aikana havaituista yllättävistä tekijöistä. Tällä kertaa nämä muutokset näkyvät Laajasalonkaaren osalta aikatauluviiveenä. Kokonaisprojektin aikatauluun nämä muutokset eivat kuitenkaan vaikuta.

Työmaan aikataulutus monine työvaiheineen on kuin monituhatpalainen palapeli. Joskus joudutaan jatkamaan eri tavalla jotta päästään samaan tulokseen – ja sieltä se valmis kuva ja urakka sitten hahmottuu.

Pahoittelemme, ettemme voi nyt antaa tämän tarkempaa tietoa Laajasalonkaaren avaamisesta liikenteelle.

Ota yhteyttä

Laajasalontien katujärjestelyt

Urakoitsija: Tieluiska Oy

050 475 8878

Jätä viesti ja työmaalta otetaan Sinuun yhteyttä.

laajasalontie@tieluiska.fi